KidiX brengt families uit het hele land samen tijdens eerste editie

KidiX brengt families uit het hele land samen tijdens eerste editie

15.350 bezoekers tekenden aanwezig

KidiX, de nieuwe belevingsdagen voor kinderen, ouders en grootouders die de eerste vier dagen van de herfstvakantie plaatsvonden in Brussels Expo, sluit succesvol haar eerste editie af. KidiX is erin geslaagd om met 15.350 bezoekers heel wat families samen te brengen en uit te dagen om aan verschillende activiteiten deel te nemen.

Geslaagd concept

Kinderen worden in de virtuele wereld constant geprikkeld, maar voor KidiX is het erg belangrijk om hen te blijven inspireren om aan sport te doen, zichzelf te ontwikkelen, hun passie te vinden en nieuwe uitdagingen en interesses op te zoeken. De belevingsdagen wilden ouders hier ook actief bij betrekken. De herfstvakantie was voor velen een uitgelezen kans om deze uitdaging met beide handen te grijpen. Zo vonden families uit alle hoeken en provincies van het land hun weg naar KidiX: bezoekers van de kust tot Luik en verder tekenden aanwezig. “Uit de reacties van zowel de bezoekers als de exposanten leiden we af dat KidiX een geslaagd project is. Het concept was overtuigend en de kwaliteit was goed. Heel wat aanwezigen namen zelfs afscheid met tot volgend jaar”, bevestigt Peter De Voght, directeur van KidiX. 

Uitbreiding aanbod 

“Natuurlijk brengt een eerste editie een aantal werkpunten aan het licht. Zo zullen we ten eerste de catering beter organiseren om wachtrijen te vermijden. Daarnaast zullen we de verschillende zones en thema’s verder uitbreiden en meer partijen in elk verhaal betrekken voor een nog diverser aanbod. Verder werken we nog meer interactieve belevingen uit waarvan ouders samen met hun kinderen kunnen genieten”, aldus Peter de Voght. Volgend jaar zal er alvast opnieuw heel sterk gewaakt worden over de kwaliteit en een onderbouwde en gevarieerde inhoud. Het is voor KidiX dan ook erg belangrijk om een mix te vrijwaren tussen exposanten uit de profit en de non-profit sector.

Tot volgend jaar

De organisatoren zijn in elk geval gedreven om volgend jaar een tweede editie op poten te zetten. “Nu evalueren we het hele project, om volgend jaar een nog betere editie uit te werken. Je leert veel uit een eerste keer, maar we hebben alle ingrediënten om er opnieuw iets moois van te maken”, bevestigt Peter. Wie een tweede super mega coole familiedag niet wil missen, noteert best alvast 27 tot en met 30 oktober 2018 in de agenda! Hieronder een leuk fotoverslag van de eerste editie. 

 

 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over KidiX

KidiX is een belevingsbeurs voor families en kinderen van 4 tot 14 jaar. Ga op ontdekkingsreis in de wereld van het kind: sport, koken, muziek, mode, avontuur, spelen, genieten... meer dan 100 activiteiten om als gezin te beleven. Beleef een super mega coole dag!

Brussels Expo
Belgiëplein, 1 - 1020 Brussel

KidiX
Lenniksebaan 451
1070 Brussel